Κυκλοφόρησε το 82ο τεύχος του περιοδικού "Μετρονόμος"


Κυκλοφόρησε το 82ο τεύχος του περιοδικού «Μετρονόμος» με αφιερωματικές σελίδες σε έναν από τους πιο δραστήριους και πολυπρισματικούς δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, συνθέτη, στιχουργό, ενορχηστρωτή και παραγωγό, Γιώργο Ανδρέου.

Μέσα από την πολυσέλιδη συνέντευξή του στον Ηρακλή Οικονόμου φωτίζονται πτυχές της πρώιμης πορείας του τη δεκαετία του ’80 με τους Αλερετούρ, οι πρώτες προσωπικές του δισκογραφικές εργασίες της δεκαετίας του ’90 και οι μεταγενέστερες έως σήμερα, οι εργασίες του ως ενορχηστρωτής, οι συνεργασίες του με κορυφαίους τραγουδιστές/τριες, η μουσική του για τον Κινηματογράφο και το Θέατρο καθώς και η στιχουργική και ποιητική του παρουσία.

Ιδιαίτερα για αυτόν τον ποιητικό λόγο γράφει ο ποιητής και Καθηγητής Πανεπιστημίου, Νίκος Φωτόπουλος, όπως και για τις προσεγγίσεις του στο χώρο της μελοποιημένης ποίησης καθώς και για τον «Νοητό Λύκο», την τελευταία συνεργασία του με τον Μάνο Ελευθερίου, ο Σπύρος Αραβανής. Τέλος, ο παλαιός συνεργάτης και φίλος του, Στάθης Παχίδης θυμάται τον «εκ Σερρών ανήσυχο πρωτοετή» που γνώρισε.

Στην υπόλοιπη θεματολογία του περιοδικού: Αποχαιρετισμός στο ιστορικό στέλεχος της Columbia, συγγραφέα και έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής δισκογραφίας, Δημήτρη Φεργάδη (1938-2023), συνέντευξη του Σωτήρη Κακίση στον Ηρακλή Οικονόμου, κείμενο του Δημήτρη Βάκη με θέμα: «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος μιλάει για το "Θίασο" τον Δεκέμβριο του 1992», και οι Ιστορίες τραγουδιών του Βασίλη Τραπέτσα.

Επιπλέον, για τη συμβολή της μουσικής στο ανέβασμα ενός θεατρικού έργου – σε επιμέλεια Θανάση Θ. Νιάρχου – γράφουν οι: Γιώργος Ανδρέου, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Μάνος Καρατζογιάννης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Σωτήρης Χατζάκης και Άγγελος Τριανταφύλλου. Ο Κωνσταντίνος Τσικλέας παρουσιάζει τον Μαξ Χάλλεκερ, αναδεικνύοντας τη μοναδική συμβολή του στην τέχνη του πιάνου στην Ελλάδα, μέσα από τη συνέντευξη με τον γιό του, Γιάννη Χάλλεκερ, και τις αφηγήσεις των Βασίλη Τσαμπρόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Δημήτρη Σγούρου, Μάνου Κιτσικόπουλου και Αθανάσιου Τρικούπη.
Ο Σταύρος Γ. Καρτσωνάκης παρουσιάζει τον Τάσο Καρακατάση και τους Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω, ο Κώστας Προβατάς σκιαγραφεί το πορτρέτο του Γιάννη Κ. Ιωάννου και ο Νίκος Ορδουλίδης γράφει για το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη, «Μπέμπης», τη μυθιστορηματική βιογραφία του Δημήτρη Στεργίου. Για την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου γράφει ο Δημήτριος Ι. Καραμβάλης ενώ το τεύχος ολοκληρώνεται με τις «Σελίδες Ημερολογίου» του Θανάση Θ. Νιάρχου.

mailchip info
www.metronomos.gr


“Marketing is telling the world you’re a rock star • Content Marketing is showing the world you are one...”

● We are a creative team, that believes design is a way of living ●

● We are a creative team, that believes design is a way of living ●
Make it simple • Make it memorable • Make it inviting to look at

“A goal without a plan is just a wish”

"Without promotion, something terrible happens... nothing!"

Creative without strategy is called "art " • Creative with strategy is called "advertising"